Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Yleiset käyttöehdot
Rekisteriseloste
Yleiset sopimusehdot kuluttaja asiakkaille

Yleiset käyttöehdot

  1. Yleistä

    Tervetuloa Alma Media Suomi Oy:n (jäljempänä "Palveluntarjoaja") Telkku.com-Internet-sivustolle. Sivuston käyttöön liittyvät seuraavat käyttöehdot (jäljempänä "Käyttöehdot"), joihin käyttäjän tulee tutustua huolellisesti ennen Internet-sivuston (jäljempänä "Sivusto") käyttämistä. Käyttöehtoja sovelletaan sekä Sivuston verkkoversioon että asennettaviin sovelluksiin. Sivuston osat voivat sisältää Käyttöehtojen lisäksi sovellettavia erityisiä ehtoja, kuten rekisteröitymistä edellyttävien palvelujen sopimusehtoja.

    Sivuston käyttö on osoitus siitä, että käyttäjä hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevia Käyttöehtoja. Sivuston käyttäminen on kielletty, mikäli käyttäjä ei hyväksy Käyttöehtoja tai jotain osaa niistä.

    Sivusto on tarkoitettu vain informatiivisiin tarkoituksiin ja suunnattu yksinomaan Suomeen, ellei erikseen ole nimenomaisesti muuta sovittu tai ilmoitettu. Sivustolla annettua informaatiota ei voida pitää sen antajaa sitovana tarjouksena, ellei nimenomaisesti ole toisin ilmoitettu.

    Palveluntarjoaja myöntää käyttäjälle rajoitetun käyttöoikeuden käyttää Sivustoa ja sen sisältämää aineistoa. Palveluntarjoaja myöntää käyttäjälle oikeuden katsella ja ladata sivuston sisältämiä aineistoja sekä tulostaa niitä vain käyttäjän omaa, henkilökohtaista ja ei-kaupallista käyttöä varten. Tämä käyttöoikeuden myöntäminen ei ole osoitus aineiston ja sen kopioiden omistusoikeuden siirtämisestä. Käyttöoikeuteen liittyy seuraavat rajoitukset:

    1. käyttäjällä ei ole oikeutta muokata aineistoa millään tavalla eikä jäljentää, esittää julkisesti tai muulla tavoin julkistaa aineistoa tai käyttää sitä kaupallisessa tarkoituksessa;
    2. käyttäjä on velvollinen säilyttämään kaikissa lataamansa aineiston tulosteissa ja kopioissa kaikki kyseisen aineiston sisältämät tekijänoikeus- ja muut oikeuksiin liittyvät ilmoitukset;
    3. käyttäjä on velvollinen noudattamaan Käyttöehtojen lisäksi kaikkia Sivustossa ilmeneviä tuote- / palvelukohtaisia lisäehtoja.

    Palveluntarjoaja ei myönnä käyttäjälle mitään muita kuin Käyttöehdoissa erikseen mainitut oikeudet.

  2. Evästeet ja niihin rinnastettavat tunnistamistavat

    Sivustossa käytetään evästeitä (cookies) ja muita vastaavia tekniikoita, kuten digitaalisia sormenjälkiä sivuston kävijäliikenteen tilastointiin sekä eräiden sivuilla olevien palvelujen käytön mahdollistamiseksi ja helpottamiseksi. Eväste on pieni, käyttäjän selaimelle lähetettävä tekstitiedosto. Evästeiden käyttäminen auttaa Palveluntarjoajaa kehittämään ja parantamaan Sivuston sisältöä ja toiminnallisuutta.

    Evästeitä ja niihin rinnastettavia tunnistamistapoja käytetään mm. toteuttamaan maksullisten palveluiden käyttö luotettavasti ja tietoturvallisesti, muistamaan käyttäjän viimeksi käyttämiä palveluita ja asetuksia sekä toteuttamaan tarkoituksenmukaisen sisällön ja mainonnan näyttämistä käyttäjälle.

    Käyttäjä voi estää evästeiden ja niihin rinnastettavien tunnistustapojen käytön selaimensa asetuksista. Tällöin Sivusto ei välttämättä ole käytettävissä samalla lailla kuin evästeiden käytön sallien.

  3. Immateriaalioikeudet

    Sivusto ja sen sisältämä aineisto sisältävät tekijänoikeuslakien ja kansainvälisten tekijänoikeussopimusten tarkoittamaa, tekijänoikeudellisesti suojattua aineistoa.

    Sivuston omistusoikeus sekä tekijänoikeus ja kaikki muut Sivustoon ja sen sisältämään aineistoon liittyvät immateriaalioikeudet (mukaan lukien mm. tekijänoikeudet, rekisteröimättömät ja rekisteröidyt tavaramerkki- ja mallioikeudet, patentit, domain-nimet, liikesalaisuudet sekä tietokantaoikeudet) kuuluvat Palveluntarjoajalle, sen yhteistyötahoille tai muille oikeudenhaltijoille. Kaikki Palveluntarjoajalle kuuluvien immateriaalioikeuksien käytöstä seuraava goodwill-arvo kuuluu kokonaisuudessaan Palveluntarjoajalle. Kaikki oikeudet, joita ei nimenomaisesti myönnetä näissä käyttöehdoissa, pidätetään. Palveluntarjoaja ei myönnä käyttäjälle mitään suoria tai epäsuoria oikeuksia mihinkään immateriaalioikeuksiin Sivuston käytön myötä.

    Sivuston sisällön tai osan tallentaminen, julkaiseminen, jäljentäminen tai jakelu ilman oikeuksienomistajan etukäteislupaa on kielletty, lukuun ottamatta säilyttämistä tietokoneella tai tulostamista henkilökohtaista käyttöä varten.

    Palveluntarjoaja ja sen tarjoamien tuotteiden/palveluiden nimet ovat Palveluntarjoajan tavaramerkkejä ja toiminimiä. Kaikki oikeudet pidätetään. Pääsyä Sivustolle ei voi epäsuorasti tai muuten tulkita minkään sivuilla esiintyvän merkin lisenssi- tai muun käyttöoikeuden myöntämiseksi ilman Palveluntarjoajan tai kolmannen osapuolen etukäteistä kirjallista suostumusta.

  4. Linkit ulkopuolisiin www-sivustoihin

    Palveluntarjoaja saattaa sisällyttää Sivustoon linkkejä kolmansien ylläpitämiin Internet-sivustoihin. Tällaisten linkkien käyttäminen siirtää käyttäjän pois Sivustosta. Palveluntarjoaja ei valvo tai tarkista ulkopuolisten Internet-sivustojen sisältöä, eikä Palveluntarjoaja vastaa kyseisten Internet-sivustojen oikeellisuudesta, luotettavuudesta tai tietoturvasta.

    Palveluntarjoaja kehottaa käyttäjää tutustumaan huolellisesti linkitetyn Internet-sivuston omiin käyttöehtoihin ennen käytön aloittamista. Käyttäjä käyttää linkitettyjä Internet-sivustoja omalla vastuullaan.

    Linkit eivät sellaisenaan ole osoitus mistään omistussuhteesta tai siitä, että Palveluntarjoaja tukisi linkitettyä Internet-sivustoa tai hyväksyisi linkitetyillä Internet-sivustoilla olevan materiaalin, tai että Palveluntarjoajalla olisi oikeus käyttää mitään kyseisten linkkien välityksellä näkyviin tulevia tavaramerkkejä, toiminimiä tai tekijänoikeudella suojattuja aineistoja, tai että linkitetyn sivuston haltijalla olisi oikeutta käyttää mitään Palveluntarjoajan tai sen konserniyhtiöiden immateriaalioikeuksilla suojattuja aineistoja.

  5. Ulkoiset linkit tähän Sivustoon

    Linkitys tähän Sivustoon on hyväksytettävä Palveluntarjoajalla kirjallisesti etukäteen, paitsi jos linkki täyttää seuraavat edellytykset:

    1. linkki sisältää pelkällä leipätekstillä www-osoitteen www.telkku.com eikä mitään Palveluntarjoajan tavaramerkkejä sellaisenaan tai logomuodossa;
    2. linkki viittaa suoraan avaussivulle www.telkku.com eikä millekään Sivuston alasivulle;
    3. linkkiä käytettäessä linkitetty Palveluntarjoajan Sivusto avautuu itsenäiseen selainikkunaan eikä linkittävän sivuston omaan kehykseen;
    4. linkin ulkoasu, sijoitus ja muut ominaisuudet eivät luo virheellistä vaikutelmaa siitä, että linkittävä taho tai sen toiminnot ja tuotteet liittyisivät Palveluntarjoajan toimintaan tai olisivat Palveluntarjoajan sponsoroimia;
    5. linkitys ei vaikuta haitallisesti Palveluntarjoajan tai sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden maineeseen ja tavaramerkkeihin.

    Palveluntarjoaja pidättää oikeuden peruuttaa suostumuksensa linkitykseen milloin tahansa oman harkintansa mukaan sekä kieltää myös edellä kerrotut ehdot täyttävän linkin, joka on sijoitettu Palveluntarjoajan harkinnan mukaan sopimattomaan ympäristöön ja voi vahingoittaa Palveluntarjoajaan liittyvää good-will arvoa tai aiheuttaa haittaa Palveluntarjoajalle.

  6. Käyttäjän antamat sitoumukset

    Käyttäjä sitoutuu olemaan keskeyttämättä tai yrittämättä keskeyttää Sivuston toimintaa sekä käyttämään Sivustoa kulloinkin voimassa olevien Käyttöehtojen sekä sovellettavien lakien ja muiden säädösten mukaisesti.

    Käyttäjä sitoutuu olemaan käyttämättä Sivustoa:

    1. mihinkään toimintaan, joka vaikeuttaa toisten käyttäjien mahdollisuutta käyttää sivustoa,
    2. roskapostin tai muun luvattoman tietoliikenteen välittämiseen,
    3. Palveluntarjoajan tai muun tahon edustajana esiintymiseen oikeudetta,
    4. otsikkotietojen väärentämiseen tai tunnisteiden käsittelemiseen tavalla, jolla pyritään peittämään Sivuston kautta välitetyn sisällön alkuperä,
    5. muiden henkilöiden tai tahojen oikeuksia loukkaavan, lainvastaisen, halventavan, siveettömän tai muutoin loukkaavan aineiston tai joitakin tuotteita tai palveluja oikeudettomasti mainostavan aineiston julkaisemiseen tai välittämiseen,
    6. muiden käyttäjien henkilötietojen keräämisen tai tallentamiseen ilman kyseisten käyttäjien nimenomaista lupaa, tai
    7. lainvastaisiin toimiin.

    Palveluntarjoaja pidättää oikeuden vedota kaikkiin näiden rajoitusten rikkomisesta johtuviin laillisiin oikeuksiinsa.

    Lähettämällä materiaalia Palveluntarjoajan palvelimille esimerkiksi sähköpostitse käyttäjä hyväksyy ja vahvistaa sen, että

    1. käyttäjä on toteuttanut kohtuulliset toimenpiteet ennen aineiston lähettämistä aineiston mahdollisesti sisältämien virusten tai muiden haitallisten ominaisuuksien löytämiseksi ja tuhoamiseksi;
    2. käyttäjän lähettämä aineisto ei ole laitonta, loukkaavaa, uhkaavaa, siveetöntä, halventavaa tai muuten julkaistavaksi kelpaamatonta;
    3. aineisto on käyttäjän omaa tai käyttäjällä on rajoitukseton oikeus antaa aineisto Palveluntarjoajalle, ja että Palveluntarjoaja voi julkaista aineiston maksutta ja/tai sisällyttää aineiston tai sen sisältämän osan omiin tuotteisiinsa/palveluihinsa ilman maksuvelvollisuutta tai muita vastuita; ja
    4. käyttäjä ei esitä lähettämäänsä aineistoon perustuvia vaateita Palveluntarjoajaa kohtaan ja käyttäjä sitoutuu vastaamaan Palveluntarjoajalle mahdollisesti aiheutuvista kuluista, jotka syntyvät sellaisista toimenpiteistä, joihin kolmas osapuoli ryhtyy kyseisen aineiston perusteella Palveluntarjoajaa tai sen edustajia kohtaan.
  7. Käyttäjän antamat tiedot ja aineistot

    Mikäli käyttäjä välittää Palveluntarjoajalle henkilötietoja, käyttäjän tulee antaa itsestään oikeat tiedot. Käyttäjän ei tule välittää Palveluntarjoajalle mitään luottamuksellisia tietoja. Käyttäjä hyväksyy, ettei käyttäjän ja hänen puolestaan toimivien henkilöiden Palveluntarjoajalle Sivuston kautta välittämiä tietoja tai aineistoa pidetä luottamuksellisena tai oikeuksilla suojattuina. Palveluntarjoaja voi vapaasti hyödyntää, esittää ja julkaista tällaisia tietoja ja aineistoja.

    Käyttäjä hyväksyy, että hänen Sivuston kautta antamiaan henkilötietoja voidaan käsitellä Palveluntarjoajan toimesta henkilötietolainsäädännön sallimin tavoin rekisteriselosteen mukaisesti.

    Käyttäjä myöntää Palveluntarjoajalle oikeuden korvauksetta editoida, kopioida, julkaista tai muutoin saattaa yleisön saataville aineistoa, jonka käyttäjä on tuonut Sivustolla Palveluntarjoajan ja/tai muiden käyttäjien saataville.

  8. Tietoturva

    Palveluntarjoaja pyrkii tarjoamaan Sivuston mahdollisimman korkeaa tietoturvan tasoa noudattaen. Käyttäjä ymmärtää, ettei Internet ole kaikilta osin täysin tietoturvallinen.

    Käyttäjällä ei ole oikeutta käyttää mitään Sivuston toimintaa häiritsemään pystyviä laitteita tai ohjelmia, suorittaa toimia, jotka rasittavat Sivuston rakennetta merkittävästi (esimerkiksi suorittaa massapostituksia), tai häiritä tai käsitellä Sivuston ohjelmistoja ja toimintoja. Tällaisia kiellettyjä toimia ovat muun muassa viruksia, ajastettuja häiriöohjelmia tai muuta sivuston ohjelmalliseen rakenteeseen vaikuttamaan pystyviä osia sisältävän aineiston sijoittaminen Sivustoon.

  9. Muutokset ja muokkaukset

    Palveluntarjoajalla on oikeus ilman ennakkoilmoitusta muuttaa Sivuston osia, korjata Sivustolla ilmenneitä virheitä ja puutteita, tehdä muita muutoksia Sivustoon, aineistoon ja Sivustossa tarjottaviin tuotteisiin, ohjelmiin, palveluihin ja hintoihin sekä poistaa käytöstä Sivuston osia, sivuston toiminnot mukaan lukien. Palveluntarjoajalla on lisäksi oikeus rajoittaa tiettyjen toimintojen ja palvelujen käyttöä tai Sivuston osien tai koko sivuston käyttöä ilman ennakkoilmoitusta ja korvausvelvollisuutta.

    Palveluntarjoaja pidättää oikeuden poistaa Sivustolta mitä tahansa käyttäjän tuottamaa sisältöä oman harkintansa mukaan.

    Palveluntarjoaja pidättää oikeuden muuttaa ja muokata Käyttöehtoja oman harkintansa mukaan. Käyttöehtojen muutokset tulevat voimaan, kun niistä on ilmoitettu Sivustossa. Sivuston käyttäminen Käyttöehtojen muuttamisen jälkeen on osoitus kyseisten muutosten hyväksymisestä.

  10. Vastuunrajoitus

    Palveluntarjoaja tekee parhaansa, että Sivusto ja sen sisältämät palvelut olisivat käytössä jatkuvasti ja häiriöttä. Palveluntarjoaja ei kuitenkaan vastaa palvelun keskeytyksettömästä, oikea-aikaisesta eikä virheettömästä toiminnasta, eikä teknisten vikojen, huoltojen tai asennustöiden aiheuttamista katkoksista, tietoliikennehäiriöistä eikä niistä mahdollisesti aiheutuvasta tiedon tms. muuttumisesta tai katoamisesta.

    Palveluntarjoaja vastaa Sivustolle itse tuottamansa toimituksellisen sisällön lainmukaisuudesta ja pyrkii mahdollisimman korkealaatuiseen sisältöön ja verkkopalveluun, mutta ei miltään osin takaa verkkopalvelun toimintavarmuutta. Palveluntarjoaja ei vastaa Sivustolla olevien mielipide- ja keskustelupalstojen sisällöstä.

    Palveluntarjoaja ei takaa aineiston oikeellisuutta tai täydellisyyttä eikä minkään neuvon, mielipiteen, lausunnon tai muun sivustossa näkyvän tai sen välityksellä jaettavan tiedon luotettavuutta. Tällaisen informaation käyttö ja siihen luottaminen tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla ja käyttäjää kehotetaan kääntymään asiantuntijan puoleen saadakseen omaan tilanteeseensa sopivia neuvoja. Sivuston tietojen oikeellisuus on pyritty varmistamaan huolellisesti, mutta Palveluntarjoaja ei kuitenkaan vastaa sisällön oikeellisuudesta.

    Kaikki sisältö tarjotaan sellaisenaan. Sivustoa ja siihen sisältyviä tietoja muutetaan aika ajoin. Palveluntarjoaja ei myönnä mitään takuita eikä vastuita, mukaan lukien muun muassa takuut ja vastuut kaupallisesta hyödynnettävyydestä, sopivuudesta tiettyyn tarkoitukseen tai oikeuksien loukkaamattomuudesta tai takuuta Sivuston tai sen sisällön toimivuudesta. Palveluntarjoaja ei vastaa Sivuston ulkopuolella, esimerkiksi jälleenmyyjien toimesta, tapahtuvasta informaation antamisesta ja oikeellisuudesta.

    Palveluntarjoaja ei anna mitään takuita Sivuston suojauksesta. Sivustoon sisältyvät tiedot annetaan "sellaisina kuin ne ovat" ilman minkäänlaista takuuta. Palveluntarjoaja ei voi taata Sivuston kautta lähetettävien tietojen tietoturvaa. Palveluntarjoaja ei takaa, ettei tämä Sivusto tai sen kautta lähetetty aineisto sisällä viruksia tai muita haitallisia osia. Käyttäjä hyväksyy sen, ettei Palveluntarjoaja ole vastuussa käyttäjän lähettämästä tai vastaanottamasta tai lähettämättä tai vastaanottamatta jääneestä aineistosta tai tiedoista.

    Palveluntarjoaja ei ole vastuussa mistään suorista, epäsuorista, välittömistä tai välillisistä tai vahingonkorvausvelvollisuuteen perustuvista vahingoista tai erityisvahingoista (mukaan lukien muun muassa liiketoiminnan, sopimuksen, tuoton tai tietojen menettämisestä tai liiketoiminnan keskeytymisestä aiheutuvat vahingot), jotka johtuvat Sivuston tai sen sisällön käyttämisestä tai käytön estymisestä tai näistä Käyttöehdoista, riippumatta siitä, perustuvatko vahingot sopimukseen, oikeuden loukkaukseen, huolimattomuuteen tai muuhun perusteeseen, vaikka Palveluntarjoajalle olisi etukäteen ilmoitettu tällaisten vahinkojen mahdollisuudesta. Palveluntarjoaja ei myöskään ole vastuussa mistään Sivuston sisältämien tietojen virheistä, puutteista tai viivästymisistä. Palveluntarjoajan vastuu rajoittuu joka tapauksessa korkeintaan pakottavan lainsäädännön mukaiseen vastuuseen.

  11. Sovellettava lainsäädäntö

    Näihin Käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Jos Palveluntarjoaja ja käyttäjä eivät pääse neuvotteluteitse yhteisymmärrykseen mahdollisessa riitatilanteessa, ratkaistaan riita ensiasteena Helsingin käräjäoikeudessa. Kuluttajakäyttäjä voi viedä riidan myös kotipaikkansa yleisen alioikeuden ratkaistavaksi ja/tai pyytää riitaan kuluttajariitalautakunnan ratkaisusuositusta.

Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/1999) 10 �:n mukainen rekisteriseloste

  1. Rekisterinpitäjä

    Alma Media Suomi Oy (y-tunnus: 0869290-2)
    Käyntiosoite: Alvar Aallon katu 3, 00100 Helsinki
    Postiosoite: PL 372, 00101 Helsinki

  2. Rekisteriasioista vastaava henkilö

    Maria Christensen
    Puhelin: +358 10 665 3875
    Sähköposti: telkku@almamedia.fi

  3. Rekisterin nimi

    Telkku.com -palvelun asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuva rekisteri

  4. Rekisterin käyttötarkoitus

    Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain 8 �:n perusteella asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuvan suhteen hoitamiseen, osapuolten oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseen, rekisterinpitäjän toimintojen kehittämiseen ja analysointiin, asiakasviestintään, markkinointiin sekä liiketoiminnan suunnitteluun.

    Rekisterin sisältämiä henkilötietoja voidaan käyttää soveltuvan lainsäädännön sallimin tavoin luvan- ja kiellonvaraisesti rekisterinpitäjän ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden sekä rekisterinpitäjän valikoimien yhteistyökumppaneiden suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin, mielipide- tai markkinatutkimukseen ja muihin näihin rinnastettaviin osoitteellisiin lähetyksiin.

  5. Rekisterin sisältämät tiedot

    Rekisterissä voidaan käsitellä seuraaviin ryhmiin kuuluvia, rekisterin käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja:

    • etu- ja sukunimet
    • yhteystiedot (kuten osoitteet, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet)
    • asuinmaa
    • sukupuoli
    • syntymäaika
    • kieli
    • alle 15-vuotiaista huoltajan nimi- ja yhteystiedot

    Asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyvät tiedot, kuten

    • asiallisen yhteyden alkamis- ja päättymisajankohta
    • palvelujen käyttämiseen liittyvät tunnistetiedot (esim. asiakasnumero, käyttäjätunnukset ja salasanat, nimimerkki) ja sähköisen viestinnän tunnistamistiedot
    • tunnistettuna asiakkaana tehtyjen ostojen tiedot (esim. ostot verkkokaupassa) ja ostoprosessin eri vaiheet ja tapahtumat
    • maksuttomien palvelujen käyttö (esim. uutiskirjeet)
    • rekisteröityyn kohdistetut ja muut edut ja kampanjat sekä niiden käyttö (mukaan lukien rekisterinpitäjän yhteistyökumppaneiden kampanjoihin liittyvät tiedot, kuten rekisteröidyn asiakasnumero yhteistyökumppanin järjestelmissä)
    • laskutukseen ja perintään liittyvät tiedot
    • mielenkiinnon kohteet ja muut rekisteröidyn itse antamat tiedot
    • asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyvä yhteydenpito ja viestintä eri kanavissa ja medioissa (esim. reklamaatiot ja muut palautteet sekä asiakaspalvelupuheluiden tallenteet)
    • suoramarkkinointiluvat ja - kiellot sekä markkinoinnin kohdentamiseen liittyvät tiedot
    • palvelun käyttöönottoa suositelleen henkilön nimi tai nimimerkki
    • rekisteröidyn tuottama tai häntä koskeva aineisto (esim. rekisterinpitäjään liittyvässä sosiaalisessa mediassa tuotettu aineisto ja viestintä)
    • alle 15-vuotiaista huoltajan kanssa käyty yhteydenpito, kuten suostumukset henkilötietojen käsittelyyn
    • tiedot rekisteröidyn julkaisemista ilmoituksista
    • tapahtuma- ja käyttäjäanalyysitiedot

    Edellä yksilöityjen tietojen muutostiedot.

  6. Säännönmukaiset tietolähteet

    Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään sekä rekisterinpitäjän järjestelmistä, kun rekisteröity rekisteröityy palveluihin ja käyttää palveluita. Henkilötietoja voidaan kerätä lisäksi muun muassa rekisterinpitäjän toimintoihin liittyvistä sosiaalisista medioista, missä esimerkiksi rekisteröidyn verkostoon kuuluvat henkilöt ilmaisevat tietoja rekisteröidystä.

    Henkilötietoja voidaan kerätä ja päivittää rekisterinpitäjän ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden rekistereistä, väestötietojärjestelmästä, luottotietorekistereistä, ASML Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n ylläpitämistä rekistereistä sekä muista vastaavista tietopalveluja tarjoavista julkisista tai yksityisistä rekistereistä ja tietolähteistä, sekä rekisterinpitäjän yhteistyökumppaneilta.

  7. Tietojen luovutus ja siirto

    Rekisterinpitäjä voi luovuttaa tietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa muun muassa rekisterinpitäjän valikoimille yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksiin, ellei rekisteröity ole kieltänyt tietojensa tällaista luovuttamista.

    Rekisterinpitäjä voi siirtää rekisteröidyn henkilötietoja asiallisen yhteyden päättymisen jälkeen rekisterinpitäjän ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden suoramarkkinointirekistereihin.

    Tietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei se ole palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi tarpeellista. Tällöin rekisterinpitäjä huolehtii riittävästä tietosuojan tasosta lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

  8. Rekisterin suojaus

    Tietokannat, joihin rekisterin tietoja tallennetaan, ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa. Manuaalisesti käsiteltävät, rekisteröityjen tietoja sisältävät asiakirjat säilytetään lukituissa tiloissa siten, että asiattomilta on niihin pääsy estetty.

    Rekisterinpitäjä huolehtii, että ainoastaan niillä rekisterinpitäjän työtekijöillä ja rekisterinpitäjän lukuun toimivien yritysten työntekijöillä on pääsy tietoihin, joille se heidän työtehtäviensä hoitamisen vuoksi on tarpeen.

  9. Tarkastus-, kielto- ja korjausoikeus

    Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on talletettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna rekisteriasioista vastaavalle henkilölle. Tarkastuspyyntö voidaan myös esittää henkilökohtaisesti rekisterinpitäjän toimipaikassa yllä mainitussa osoitteessa. Tarkastuspyynnön voi tehdä maksutta kerran vuodessa. Tarkastuspyyntöihin vastataan viimeistään kolmen kuukauden kuluttua pyynnön esittämisestä.

    Rekisteröidyillä on oikeus kieltää tietojensa käyttäminen suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimukseen ja oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista ottamalla yhteyttä rekisteriasioista vastaavaan henkilöön tai ilmoittamalla siitä rekisterinpitäjän asiakaspalveluun (puh. , s-posti: telkku@telkku.com).

Yleiset sopimusehdot kuluttaja-asiakkaille

  1. Yleistä

    Näitä sopimusehtoja (jäljempänä "Sopimusehdot") sovelletaan Alma Media Suomi Oy:n ("Palveluntarjoaja") tuottaman ja ylläpitämän Telkku.com verkkopalvelun käyttämiseen Palveluntarjoajan ja käyttäjäksi rekisteröityvän kuluttaja-asiakkaan (jäljempänä "Asiakas") välillä.

    Käyttäjän tulee tutustua näihin Sopimusehtoihin huolellisesti ennen Palveluun rekisteröitymistä ja käyttämisen aloittamista. Rekisteröitymällä Palvelun asiakkaaksi käyttäjä hyväksyy nämä Sopimusehdot ja sitoutuu niitä noudattamaan kokonaisuudessaan kulloinkin voimassa olevassa muodossaan.

    Asiakas vahvistaa ymmärtävänsä, että näiden Palvelua koskevien erityisten Sopimusehtojen lisäksi sivuston käyttöehdot sitovat Asiakasta, ja niitä sovelletaan kaikin soveltuvin osin näiden Sopimusehtojen mukaiseen asiakassuhteeseen ja Palvelun käyttöön.

    Asiakkaalla on oikeus hyödyntää Palvelua näiden Sopimusehtojen mukaisesti lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin.

  2. Sopimuksen voimaantulo

    Palveluntarjoajan ja Asiakkaan välinen asiakassopimus tulee Asiakkaan taholta voimaan, kun Asiakas on hyväksynyt nämä Sopimusehdot sekä sivuston käyttöehdot ja täyttänyt Palvelun avaukseen edellytettävät rekisteröintitiedot.

    Palveluntarjoajan ja Asiakkaan välinen asiakassopimus tulee Palveluntarjoajan taholta voimaan, kun Palveluntarjoaja on hyväksynyt asiakkaaksi haluavan rekisteröitymisen Asiakkaaksi. Mikäli Palveluntarjoaja ei myönnä rekisteröitymistä hakevalle käyttöoikeutta Palveluun, ei tämä Sopimus tule miltään osin voimaan.

    Maksullisten Palvelujen osalta asiakassopimus astuu voimaan, kun Palveluntarjoaja on lähettänyt Asiakkaalle tämän tilausta koskevan tilausvahvistuksen.

  3. Palvelun kuvaus

    Nämä Sopimusehdot koskevat internetsivulla www.telkku.com ylläpidettävää hyöty- ja ajanvietepalvelua (jäljempänä "Palvelu"), jossa Asiakas voi mm. lukea ja katsella Palvelussa kulloinkin olevaa sisältöä, osallistua keskusteluihin, arvontoihin ja kilpailuihin sekä pelata pelejä.

    Asiakas voi käyttää rekisteröitymisen jälkeen Palvelun maksuttomia sekä maksullisia palveluita.

  4. Asiakkaaksi rekisteröityminen

    Asiakkaaksi voi rekisteröityä vähintään 15-vuotias, kuluttajaroolissa toimiva henkilö. 15-17 -vuotiailta sekä muutoin vajaavaltaiselta edellytetään Palvelun maksullisten osioiden käyttämiseen huoltajan / edunvalvojan ennakkosuostumus tai että oikeustoimi on olosuhteisiin nähden tavanomainen ja merkitykseltään vähäinen tai että oikeustoimi tehdään vajaavaltaisen omalla työllä ansaitsemilla varoilla.

    Asiakkaan on annettava rekisteröitymisen yhteydessä kaikki pakolliseksi merkityt tiedot. Palveluun rekisteröityminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta, sillä rekisteröinnin loppuun saattaminen edellyttää Asiakkaan sähköpostiin lähetettävän vahvistusviestin käsittelyä. Yhdellä sähköpostiosoitteella voi vahvistaa vain yhden tunnuksen. Vahvistamattomat tunnukset poistetaan palvelusta automaattisesti.

    Palveluntarjoajalla on oikeus syytä ilmoittamatta päättää, hyväksyykö Palveluntarjoaja Asiakkaaksi rekisteröitymisen vai ei. Rekisteröitymisen jälkeen mahdollisesti myönnettävä asiakkuus on henkilökohtainen ja sitä ei voi luovuttaa edelleen.

    Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Mikäli Asiakkaan tiedoissa tapahtuu muutoksia, on Asiakkaan ilmoitettava tietojen muutoksista viivytyksettä Palveluntarjoajalle.

    Asiakas luo itselleen rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka Asiakas sitoutuu pitämään salassa ja olemaan luovuttamatta kolmansien käyttöön. Asiakas on vastuussa kaikista tunnuksillaan tehdyistä toimenpiteistä. Asiakas sitoutuu ilmoittamaan Palveluntarjoajalle välittömästi, mikäli Asiakas epäilee tunnustensa paljastuneen kolmansille henkilöille.

    Palveluntarjoalla on oikeus sulkea tunnus ja poistaa Asiakkaan tiedot, mikäli palvelua ei käytetä kuuteen kuukauteen.

    Palveluntarjoaja pidättää oikeuden sulkea Asiakkaan tunnusten käyttöoikeus milloin tahansa, mikäli Palveluntarjoaja epäilee tunnuksia käytettävän väärin.

  5. Maksullisen palveluiden käyttö

    1. Hinnat

      Palvelut veloitetaan tilaushetkellä voimassa olevan hinnan perusteella. Voimassa olevat hinnat ja hinnoitteluperusteet ovat kulloinkin nähtävissä Palvelun internet- ja mobiilisivuilla maksullista palvelua koskevassa osiossa. Palvelusta voidaan periä liittymismaksu sekä Palvelun käytön mukaan määräytyvä, aikaan sidottu tai muulla tavalla määräytyvä maksu.

      Palveluiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi tai erikseen ilmoitettuna aikana. Palveluntarjoaja pidättää oikeuden muuttaa palveluiden hintoja ja hinnoitteluperusteita sekä muuttaa maksuttoman Palvelun maksulliseksi tai päinvastoin. Laista, asetuksista tai viranomaisten toimenpiteistä aiheutuvat kustannusten lisäykset korottavat hintoja välittömästi määräysten voimaantulohetkestä lukien.

      Hinnat sisältävät arvolisäveron. Hinnat eivät sisällä mahdollisia toimitus- ja käsittelymaksuja, vaan ne ilmoitetaan erikseen tilauksen yhteydessä ja tilausvahvistuksessa.

    2. Tilauksen sitovuus

      Palveluntarjoajaa sitova tilaus syntyy, kun Asiakkaan maksutapahtuma on hyväksytty. Maksullisten palveluiden käyttäminen edellyttää Palvelun yhteydessä ilmoitetun hinnan suorittamista.

    3. Peruuttamisoikeus

      Palvelun maksulliset osat ovat kuluttajansuojalain (20.1.1978/38) 6 luvun 16 §:ssä tarkoitettuja hyödykkeitä ja/tai palveluksia, joita eivät koske kuluttajansuojalain 16 luvun 14 §:n säännökset peruuttamisoikeudesta etämyynnissä mikäli Asiakas antaa suostumuksensa Palvelun käyttöönotolle ennen peruuttamisajan päättymistä. Tällöin Asiakas saa kuluttajansuojalain 6 luvun 14 §n mukaisen ilmoituksen peruuttamisoikeuden puuttumisesta.

  6. Palveluntarjoajan oikeudet, velvollisuudet ja vastuut

    1. Palvelun maksullisiin osiin liittyvä tiedonsaantioikeus

      Palveluntarjoajalla on oikeus tarkistaa Asiakkaan luottotiedot asianmukaisista luottotietorekistereistä luottoa tai siihen rinnastettavaa maksutapaa myöntäessään. Palveluntarjoajalla on oikeus edellyttää henkilötunnuksen antamista sellaisilta Asiakkailta, joiden tilaamat maksulliset palvelut veloitetaan laskuttamalla ennakkomaksun sijaan. Asiakkaan on maksettava Palveluntarjoajan lähettämät laskut eräpäivään mennessä. Mikäli maksu viivästyy, on Palveluntarjoajalla oikeus periä korkolain mukainen viivästyskorko sekä perintälain mukaiset huomautus- ja perintäkulut. Mikäli Asiakas ei ole suorittanut viivästynyttä maksua viikon kuluessa huomautuksen lähettämispäiväyksestä, on Palveluntarjoajalla oikeus estää Palvelun käyttö. Palveluntarjoaja voi periä maksun Palvelun uudelleen avaamisesta.

    2. Asiakkaan tunnusten muutosoikeus

      Palveluntarjoajalla on oikeus muuttaa Asiakkaan käyttäjätunnusta, Palvelusta saamaa salasanaa tai muita Palvelun käyttöön tarvittavia tai liitettäviä tietoja, mikäli ne aiheuttavat ristiriitaisuuksia tai päällekkäisyyksiä Palveluntarjoajan tietojärjestelmissä tai Palveluntarjoajalla on muu perusteltu syy muutokseen.

    3. Palveluntarjoajan oikeus muuttaa Palvelun sisältöä

      Palveluntarjoajalla on oikeus tuottaa Palvelu parhaaksi katsomallaan tavalla ja muuttaa milloin tahansa Palvelua, Palvelun sisältöä, Palvelun saatavilla oloa ja käyttöön tarvittavalle laitteistolle asetettuja vaatimuksia. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kohtuullisessa ajassa etukäteen Palveluun liittyvällä www-sivulla tai Asiakkaan laskutus- tai sähköpostiosoitteeseen. Ilmoitusvelvollisuus ei koske teknisiä muutoksia, kuten laitteistojen tai ohjelmistojen päivityksiä.

    4. Palveluntarjoajan oikeus keskeyttää Palvelu

      Palveluntarjoajalla on oikeus keskeyttää Palvelu tilapäisesti, jos se on välttämätöntä Palvelun, sen teknisen muutoksen tai uudistamisen vuoksi tai yleisen tietoliikenneverkon asennus-, muutos- ja huoltotöiden vuoksi tai mikäli lait, asetukset, viranomaisten määräykset, ohjeet tai lausunnot taikka alan keskeisten järjestöjen suositukset tätä edellyttävät. Palveluntarjoaja pyrkii siihen, että keskeytys ei jatku tarpeettoman kauan ja että siitä aiheutuvat haitat jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Palveluntarjoaja pyrkii ilmoittamaan etukäteen keskeytyksestä.

    5. Palveluntarjoajan oikeus muokata Asiakkaan tuottamaa aineistoa sekä estää pääsy Palveluun

      Palveluntarjoajalla on oikeus, mutta ei velvollisuutta tarkastaa, muuttaa tai kieltää sopimattomaksi katsomansa Asiakkaan tuottaman aineiston julkaiseminen, sekä muokata Asiakkaan tuottamaa aineistoa, erityisesti mikäli aineisto on lakien tai hyvän tavan vastaista. Palveluntarjoajalla on oikeus estää Asiakkaalta Palvelun käyttö, mikäli Palveluntarjoajalla on syytä epäillä, että Palvelua käytetään lain tai hyvän tavan vastaiseen tarkoitukseen, näiden Sopimusehtojen tai sivuston yleisten käyttöehtojen vastaisesti tai mikäli viranomainen sitä pyytää.

    6. Vastuu Palvelussa esitetyistä tiedoista ja kaupan pidettävistä tuotteista ja palveluista

      Palveluntarjoaja ei vastaa Palvelussa esitettyjen tai sen kautta saavutettavien tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta tai Palvelussa kaupan pidettävien tai välitettävien tuotteiden tai palveluiden virheettömyydestä tai niitä koskevien tietojen oikeellisuudesta. Palveluntarjoaja nimenomaisesti sulkee pois takuut Palvelussa annettujen tietojen virheettömyydestä ja sopivuudesta tiettyyn tarkoitukseen.

    7. Vikojen ja häiriöiden korjaus

      Palveluntarjoaja korjaa Palvelun mahdolliset viat ja häiriöt normaalina työaikana viasta tai häiriöstä ilmoituksen saatuaan ilman tarpeetonta viivytystä.

    8. Vahingonkorvausvelvollisuus

      Palvelun maksuttomien osien osalta Palveluntarjoaja ei vastaa mistään Asiakkaalle aiheutuvista Palvelun tai siihen linkitettyjen sivustojen käytöstä johtuvista välittömistä, välillisistä tai muista vahingoista, mukaan lukien menetetyt tulot, liiketoiminnan keskeytyminen tai ohjelmien tai tallennettujen tietojen häviäminen tai menettäminen, vaikka Palveluntarjoaja olisi saanut tiedon kyseisten vahinkojen mahdollisuudesta.

      Palvelun maksullisten osien osalta Palveluntarjoaja vastaa ainoastaan tuottamuksellaan Asiakkaalle aiheuttamistaan välittömistä vahingoista, ja Palveluntarjoajan vastuun enimmäismäärä on Asiakkaan kyseisestä maksullisesta palvelusta maksama hinta. Palveluntarjoaja ei vastaa Asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvista välillisistä tai epäsuorista vahingoista.

  7. Asiakkaan oikeudet, velvollisuudet ja vastuut

    1. Asiakkaan vastuu laitteista, käytöstä yms.

      Asiakas vastaa itse Palvelun käyttämiseen tarvittavien laitteiden, ohjelmistojen sekä tietoliikenne- ja tiedonsiirtoyhteyksien hankinnasta, asennuksesta, ylläpidosta ja käyttökustannuksista, sekä siitä, etteivät ne aiheuta haittaa, häiriötä tai vahinkoa Palveluntarjoajalle tai muille Internetin käyttäjille. Asiakas vastaa itse oman tietokoneensa, matkapuhelimensa, tietojärjestelmän tai muun vastaavan päätelaitteen suojauksesta.

    2. Asiakkaan vastuu lähettämästään aineistosta ja tuottamastaan sisällöstä

      Lähettämällä materiaalia ja tuottamalla sisältöä Palveluntarjoajan palvelimille esimerkiksi sähköpostitse tai Palvelun välityksellä Asiakas hyväksyy ja vahvistaa sen, että

      • Asiakas on toteuttanut kohtuulliset toimenpiteet ennen aineiston lähettämistä aineiston mahdollisesti sisältämien virusten tai muiden haitallisten ominaisuuksien löytämiseksi ja tuhoamiseksi;
      • Asiakkaan lähettämä aineisto ei ole laitonta, loukkaavaa, uhkaavaa, siveetöntä, halventavaa tai muuten julkaistavaksi kelpaamatonta;
      • aineisto on Asiakkaan omaa tai Asiakkaalla on rajoitukseton oikeus antaa aineisto Palveluntarjoajalle, ja että Palveluntarjoaja voi julkaista aineiston maksutta ja/tai sisällyttää aineiston tai sen sisältämän osan omiin tuotteisiinsa/palveluihinsa ilman maksuvelvollisuutta tai muita vastuita; ja
      • Asiakas ei esitä lähettämäänsä aineistoon perustuvia vaateita Palveluntarjoajaa kohtaan ja Asiakas sitoutuu vastaamaan Palveluntarjoajalle mahdollisesti aiheutuvista kuluista, jotka syntyvät sellaisista toimenpiteistä, joihin kolmas osapuoli ryhtyy kyseisen aineiston perusteella Palveluntarjoajaa tai sen edustajia kohtaan.

      Mikäli Asiakas julkaisee tuottamaansa aineistoa Palvelun julkisilla tai rajatulle käyttäjäpiirille avoimilla alueilla, sallii Asiakas samalla muille käyttäjille pääsyn tällaiseen sisältöön sekä antaa luvan aineiston tarkasteluun, säilyttämiseen ja jäljentämiseen muiden käyttäjien henkilökohtaiseen käyttöön.

    3. Asiakkaan vastuu maksuista

      Asiakas vastaa itse kaikista hänelle Palvelun käytöstä aiheutuvista käyttömaksuista tai Palvelun käyttöön liittyvistä vaatimuksista ja kustannuksista kolmannelle osapuolelle (esim. Internet-verkon käyttömaksut ja puhelumaksut).

    4. Palvelun sisällyttäminen kotisivuille sekä linkittäminen

      Asiakas sitoutuu olemaan sisällyttämättä Palvelua tai sen osaa omille kotisivuilleen taikka linkittämättä Palvelua ansiotarkoituksessa ilman Palveluntarjoajan kirjallista ennakkolupaa.

  8. Ohjelmien kommentointia koskevat erityisehdot

    Asiakkaat voivat kommentoida Palvelussa listattuja ohjelmia ja osallistua niitä koskeviin keskusteluihin. Ohjelma-arvioiden kirjoittaminen vaatii Palveluun rekisteröitymistä ja nimimerkin luomista. Palvelussa listattuja ohjelmia voi myös kommentoida Facebook-tilin kautta, vaikka ei olisikaan rekisteröitynyt Palveluun

    Asiakas sitoutuu olemaan lähettämättä loukkaavia, herjaavia, alatyylisiä tai muuten sopimattomia viestejä Palvelussa. Asiakas on oikeudellisessa vastuussa kirjoitustensa sisällöstä. Palveluntarjoajalla on oikeus koska tahansa poistaa tai olla julkaisematta sopimattomaksi katsomansa viesti. Palveluntarjoalla on oikeus poistaa kirjoitusoikeus tunnukselta, mikäli Asiakas toistuvasti lähettää sopimattomaksi katsottuja viestejä.

    Keskustelupalstalla julkaistavien tekstien kirjoittajien henkilötiedot ovat lähtökohtaisesti luottamuksellisia tietoja, joita Palveluntarjoaja ei luovuta kolmannelle osapuolelle. Palveluntarjoajalla on kuitenkin harkintansa mukaan oikeus luovuttaa käyttäjän nimi- ja yhteystiedot poliisi- tai muulle viranomaiselle. Tiedot voidaan luovuttaa, jos on syytä epäillä, että itse kirjoituksella on syyllistytty rikolliseen tekoon tai että on tapahtunut rikos, jonka selvittämistä voidaan edistää käyttäjän nimi- ja yhteystiedot luovuttamalla ja viranomainen esittää tätä koskevan perustellun ja lakiin perustuvaan pyynnön.

  9. Tietosuoja

    Asiakkaan rekisteröityessään sekä Palvelua käyttäessään antamia henkilötietoja voidaan käsitellä Palveluntarjoajan toimesta henkilötietolainsäädännön sallimin tavoin rekisteriselosteen mukaisesti.

  10. Sopimuksen päättyminen

    Sopimus on voimassa, kunnes jompikumpi osapuolista sen päättää lakkauttamalla asiakkuuden.

    Asiakas voi lakkauttaa asiakkuuden ilmoittamalla siitä Palveluntarjoajan asiakaspalveluun pyytämällä asiakastunnusten lakkauttamista. Palveluntarjoajalla on oikeus ylläpitää asiakkuutta ja käsitellä Asiakkaan henkilötietoja vähintään niin kauan kuin osapuolten välillä vallitsee asiallinen yhteys (mm. perinnän ajan), sekä kohtuullisen ajan sen jälkeen. Palveluntarjoajalla on tällöin oikeus estää Asiakkaalta Palvelun käyttö, vaikka asiakkuus / asiallinen yhteys on yhä voimassa.

    Palveluntarjoaja voi lakkauttaa asiakkuuden ilmoittamalla sopimuksen päättymisestä ja päättymisajankohdasta Asiakkaalle. Päättymisajankohta on lähtökohtaisesti aikaisintaan 7 vuorokauden kuluttua päättymisilmoituksen lähettämispäivästä. Perustellusta syystä Palveluntarjoaja voi lakkauttaa Asiakkuuden välittömästi ilman, että Palveluntarjoaja ensin lähettää erillisen päättymisilmoituksen Asiakkaalle.

    Molemmilla osapuolilla on oikeus purkaa sopimus, mikäli toinen osapuoli rikkoo olennaisesti sopimusta, eikä tämä ole korjannut toimintaansa sopimuksen edellyttämäksi viikon kuluessa kirjallisen huomautuksen saatuaan.

  11. Sopimuksen päättymisen vaikutus

    Sopimuksen päättyessä mistä tahansa syystä lakkaa Asiakkaan oikeus käyttää Palvelua ja siihen liittyvää käyttäjätunnusta ja salasanaansa, ja Asiakkaan asiakastili lakkautetaan.

    Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että sopimuksen päättyessä Palveluntarjoajalla on oikeus hävittää kaikki Asiakasta koskevat tiedot sekä Asiakkaan tuottama ja Palveluun toimittama aineisto. Palveluntarjoajalla ei ole velvollisuutta toimittaa Asiakkaalle kyseistä aineistoa, vaan Asiakas on vastuussa oman aineistonsa tarpeellisista varmuuskopioista. Palveluntarjoaja ei ole vastuussa minkään Asiakkaan aineiston poistamisesta, katoamisesta tai muutoksesta.

    Sopimuksen päättymisestä huolimatta sellaiset Sopimusehtojen mukaiset osapuolten oikeudet, velvollisuudet ja vastuut jäävät voimaan, joilla on merkitystä asiakassuhteen päättymisen jälkeenkin (mm. vahingonkorvausvelvollisuus).

    Mikäli sopimus päättyy sen vuoksi, että Asiakas on rikkonut näitä Sopimusehtoja tai sivuston käyttöehtoja, ei Palveluntarjoajalla ole velvollisuutta palauttaa Asiakkaalle käyttämättä jäävän maksullisen palvelun jäljellä olevaa ajanjaksoa koskevaa, jo maksettua hintaa.

  12. Sopimuksen siirtäminen

    Palveluntarjoajalla on oikeus siirtää sopimus kanssaan samaan konserniin kuuluvalle yhtiölle, sekä liiketoiminnan kaupan yhteydessä liiketoiminnan vastaanottavalle taholle.

    Asiakkaalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta edelleen.

  13. Sopimuksen muuttaminen

    Palveluntarjoaja varaa itselleen oikeuden muuttaa näitä Sopimusehtoja yksipuolisesti ilmoittamalla tästä Asiakkaalle sähköpostilla tai Palvelun välityksellä. Palveluntarjoaja pyrkii ilmoittamaan Sopimusehtojen muutoksista mahdollisimman aikaisin. Muutokset tulevat voimaan neljäntoista (14) päivän kuluttua ilmoituksen tekemisestä ja Asiakkaan katsotaan hyväksyneen Sopimukseen tehdyt muutokset, mikäli Asiakas käyttää Palvelua muutosilmoituksen jälkeen. Asiakas voi irtisanoa asiakassopimuksensa päättymään ennen muutoksen voimaanastumista saatuaan muutoksista tiedon.

  14. Ylivoimainen este

    Palveluntarjoaja ei ole vastuussa sellaisista viivästyksistä tai virheistä, jotka johtuvat Palveluntarjoajan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista seikoista (force majeure). Viivästymistilanteessa Palveluntarjoaja noudattaa velvollisuuksiaan niin pian kuin se on kyseisessä tilanteessa mahdollista.

  15. Sovellettava laki ja riitojen ratkaiseminen

    Palvelun käyttämiseen ja Sopimusehtojen tulkintaan sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainvalintasäännöksiä. Näillä Sopimusehdoilla ei rajata Suomen pakottavan lainsäädännön mukaisia kuluttajan oikeuksia.

    Jos Palveluntarjoaja ja käyttäjä eivät pääse neuvotteluteitse yhteisymmärrykseen mahdollisessa riitatilanteessa, ratkaistaan riita ensiasteena Helsingin käräjäoikeudessa. Kuluttaja-asiakas voi viedä riidan myös kotipaikkansa yleisen alioikeuden ratkaistavaksi ja/tai pyytää riitaan kuluttajariitalautakunnan ratkaisusuositusta.

    Kuluttajariitalautakunta
    Hämeentie 3
    PL 306
    00531 HELSINKI