Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Aliens - paluu8,4 ● TOP 250: 69.

14.09.2018 14.09. klo 22:45
päättyy klo 01:30 // kesto 165 min

Aliens - paluu. Legendaarisen kauhuelokuvan, Alien - kahdeksas matkustaja, vähintään yhtä legendaarinen jatko-osa, jossa Ellen Ripley herää 57 vuoden jälkeen ja päätyy takaisin oudolle planeetalle tuhoamaan loputkin avaruushirviöt. Ohjaus: James Cameron, USA 1986 (149') Pääosissa: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Paul Reiser, Lance Henriksen, Carrie Henn.

Arviot

 4.3
(11 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

Sigourney Weaver toistaa roolinsa yksinäisenä selviytyjänä ja ohjauksen lisäksi käsikirjoituksesta vastannut James Cameron syventää päähahmon elämää ja menneisyyttä huomattavasti pidemmälle. Tarina rakentaa lähtökohdan mustaa huumoria ja liioittelua hyödyntäen ja varsinaiseen tapahtumapaikkaan päästyään meno ei hillitä kuin lyhyiksi väliajoiksi ja vaikka olennot eivät ole enää avaruuden kauheuden ruumiillistuma, vaan "pelkkä" paikallisien petojen yhdyskunta on kerronta takeltelematonta ja kiivasta. Cameronin kiintymys erikoistehosteisiin näkyy positiivisella mielellä, sillä hän ei anna niiden peittää toimintaa alleen ja vaikka tehostetekniikka on pohjimmiltaan samaa kuin edellisessä osassa näyttää se huomattavasti eloisammalta. Jopa mutkikkaat tehostejaksot pysyvät ongelmattomina kohtauksina ja kun yhdyskunnan kuningatar lähtee liikkeelle kosto mielessä on ilmassa eeppisyyttä ja oikeaa uhkaa. Mutta toki Aliens on muutakin kuin tehosteooppera; tärkeä osa saagaa, sillä xenomorfin perusolemukseen on nyt paneuduttu huolellisesti. Jatkis on edeltäjäänsä kevyempi, sillä kauhun mustia vesiä Cameron ei omat rajoitteensa tiedostaen ammenna lainkaan, mutta saa aikaan teknisesti ja kerronnallisesti virheettömän avaruusseikkailun missä äärimmäisen aggressiivinen ja selviytymiskykyinen eliölaji osoittaa ihmiskunnan todellisen haurauden. Erityisen syvällinen taideteos tämä ei ole, mutta elimellinen osa genren kenttää.

LasseRanta

Hyvä klassikko, joka kannattaa katsoa. Yksi harvoista elokuva sarjoista, joissa on juonta ja mielenkiintoa ja joka tajuttiin lopettaa ajoissa parin seuraavan jatko-osan jälkeen. Elokuva kallistuu enemmän toimintaelokuvaan kauhusta tässä osassa.

Leffatähti

Hyvä tieteis elokuva osa taitaa olla tulevaisuutta ehkä

pentti_paukku@pemari-turku.net

Käyttäjien kommentit

Keskustelusäännöt